Grøn julegave hitter:
9.000 danskere sikrer hel skov
til natur og biodiversitet

Du kan hjælpe

Kun 10,5 % af de danske skove er naturens urørte fristeder. Derfor har skovens mange sjældne dyr og planter for lidt plads. Men med et SKOVBEVIS hjælper du naturen i Danmark med flere levesteder. Køb Skovbevis

Det kræver et meget stort juletræ for at kunne lægge gaven under træet og mange ruller gavepapir for at pakke den ind. På til og fra-sedlen står: Til: Naturen. Fra: 9000 danskere.

De mange gaver og donationer kommer især fra virksomheder og fra Naturfondens salg af SKOVBEVISER, som mange tusinde giver i julegave hvert år. Hver en krone er nu brugt til at købe og beskytte skoven.

Margit fra Hedensted har købt SKOVBEVISER og givet dem som gave, men også selv ønsket sig dem i gave. Hun har nu været med til at sikre Engelsholm Skov, som ligger tæt på, hvor hun bor.

“Det glæder mig rigtig meget, at jeg har været med til at redde en hel skov. Jeg holder ikke her, men bliver ved med at købe SKOVBEVISER, så naturen kan få flere fristeder. Jeg giver SKOVBEVIS i gave, fordi jeg vil gøre mine nærmeste opmærksomme på, hvilke muligheder der er for at hjælpe naturen i Danmark. Jeg ønsker også SKOVBEVISER i gave, fordi jeg ikke har brug for flere ting, men naturen har brug for hjælp,” siger Margit.

Bengt Holst, formand for Den Danske Naturfond, er glad for den store opbakning til naturen.

”Det er fantastisk, at så mange vil gøre en reel forskel for den trængte natur i Danmark. Det giver håb om, at vi kan vende biodiversitetskrisen, der buldrer løs. Sammen kan vi give naturen flere levesteder, og det giver fremtidens børn adgang til flere naturoplevelser,” siger Bengt Holst.

Engelsholm Sønderskov, Vejle Ådal. Foto: Jesper Edvardsen/Den Danske Naturfond
Engelsholm Sønderskov, Vejle Ådal.

Catharina , Mathew og Cirkeline sikrer skoven

Håber på øget biodiversitet til flere generationer

”Jeg er meget glad for at kunne se, hvor vores penge er blevet brugt, og det gør en forskel, at man har bidraget direkte til køb af et bestemt skovområde. Jeg vil gerne være med til at redde skovområder, så naturen kan bevares. Jeg håber, at beskyttelse af skovområder fører til øget biodiversitet, som alle kan nyde i flere generationer. Jeg ledte efter nogen, som arbejder for naturen, og hvor man kan se, hvor pengene går til. Derudover er det et kæmpe plus, at ingen af pengene går til administrationsgebyr.”
Mathew, København, har sikret 1000 m2 af Engelsholm Sønderskov

SKOVBEVIS er nem måde at hjælpe på

”Det er dejligt at være med til at redde en skov. Jeg vil gerne hjælpe med naturbevarelse og bremsning af klimaforandringer. Det kan være svært at finde tid og overskud til at engagere sig meget, men SKOVBEVIS er en meget fin og nem måde at bidrage på.”
Catharina har købt flere SKOVBEVISER for at give det som gave med mening til jul, dåb og konfirmation.

Cirkeline bliver glad for ny natur

”Vi har alt for lidt vild natur i Danmark. Jeg elsker at være ude i naturen, men jeg bliver så trist, når jeg går i en skov, hvor træerne står i lige rækker. Vi har alt for meget produktionsskov, der ikke giver naturen og arterne plads. Derfor støtter jeg Naturfonden som både Naturbeskytter og ved at give SKOVBEVIS i gave. Jeg bliver så glad, hver gang Naturfonden køber nye arealer op – så tænker jeg: ‘Endelig giver vi lidt tilbage’.”

Cirkeline, København, har sikret 90 m af skoven med SKOVBEVIS

VEJLE ÅDAL, ENGELSHOLM SØNDERSKOV

Gamle træer, dybe slugter og rislende vandløb. Engelsholm Sønderskov
ligger smukt i naturskønne Vejle Ådal, hvor der er gode muligheder for at skabe mere vild natur. Mere sammenhængende natur med værdifulde landskaber og flere gode levesteder for vilde dyr, planter og svampe. Engelsholm Sønderskov er første skridt mod mere og bedre natur og flere naturoplevelser til alle i samarbejde med Vejle Kommune.

 

Skoven bliver vildere

Den Danske Naturfond har købt Engelsholm Sønderskov i naturskønne Vejle Ådal for at udvikle naturen i samarbejde med Vejle Kommune. Skoven er flot løvskov med mange gamle bøgetræer. Naturfonden bevarer de gamle træer og lader skoven udvikle sig frit som en naturlig skov. Gamle træer og løvskov, der gror naturligt uden indblanding fra mennesker, mangler i den danske natur. Kun 4,6 procent af landets skovareal er helt overladt til naturen, hvor de gamle træer ikke fældes og skoven ikke dyrkes. Nu kan dyr, planter og svampe se frem til flere og bedre levesteder for altid.

Engelsholm Sønderskov har et budget på 8 mio. kr., som kommer fra private donationer. Det er blandt andet fra Naturfondens SKOVBEVIS og månedlige Naturbeskyttere samt fra Verdens Skoves Skovcertifikater. 100 procent af alle donationer går til at sikre mere plads til naturen i Danmark.

Så meget skov har Naturfonden sikret

Naturfonden beskytter indtil videre 3.600.000 m2 skov (360 ha) med hjælp fra mange tusinde danskere og virksomheder. Det er disse skove:

Derudover har Naturfonden købt Bøtøskoven på Falster på 1.530.000 m2 og Kollund Skov i Sønderjylland på 1.300.000 m².

I alt har Naturfonden frikøbt og beskyttet 6.430.000 m² skov (643 ha) skov fordelt på seks skove i Jylland, på Sjælland, Fyn og Lolland-Falster.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.