Arv og testamente

Hvis du vil være med til at sikre fremtidige generationer adgang til en rig natur, kan du betænke Den Danske Naturfond i dit testamente

Arv og testamente

Hvis du vil være med til at sikre fremtidige generationer adgang til en rig natur, kan du betænke Den Danske Naturfond i dit testamente. Fonden er fritaget for boafgift, og alle bidrag store som små modtages med stor tak.

  • Et testamente sikrer, at de ting eller værdier, der har en særlig betydning eller historie, bliver håndteret, som du ønsker.
  • Hvis du ikke har en ægtefælle, børn eller børnebørn, kan du ved at betænke en almenvelgørende forening eller fond med en del af arven spare boafgiften og gøre dine pårørendes arv større. Det kaldes 30%-reglen. Læs hvordan her.
  • Den Danske Naturfond tilbyder gratis advokathjælp til at lave dit testamente, hvis fonden bliver indsat som begunstiget. Læs hvordan her.
  • Alle midler, der testamenteres til Den Danske Naturfond, går ubeskåret til fondens projekter.

Par, der lever sammen uden at være gift, skal være særligt opmærksomme på, at de ikke er sikret at arve fra hinanden. Det er altid en god ide at få en advokat til hjælpe, når man skriver testamente

Ofte stillede spørgsmål

Naturfonden er med i Det gode testamente

Det Gode Testamente er et samarbejde mellem flere end 50 af landets velgørende organisationer, som er gået sammen for at
bidrage til at hjælpe og støtte dig, der overvejer at testamentere til velgørenhed. Alle med forskellige sager og interesseområder.

Du kan føle dig tryg ved de organisationer, der er med i Det Gode Testamente. Vi er alle medlemmer af brancheforeningen ISOBRO. Det betyder, at du kan stole på, at vi åbent rapporterer, hvad vi gør med vores indsamlede midler, og at vi følger de etiske regler, der findes for indsamling.

Det Gode Testamente tilbyder gratis vejledning om arv og testamente både telefonisk og skriftligt. På hjemmesiden finder du gode råd og information om at skrive testamente og muligheden for at betænke en velgørende organisation heri.

Vigtigheden af at betænke et godt formål
Det Gode Testamente har fokus på at oplyse om muligheden for at betænke en eller flere velgørende organisationer i testamente. Denne proces er ligetil og kræver hverken tidsmæssigt eller økonomisk mere end hvis det udelukkende var familiemedlemmer, der skulle betænkes.

Hvorfor er Naturfonden med i Det Gode Testamente?
Naturfonden er med i samarbejdet, fordi vi er afhængige af donationer – som arv – for at kunne passe på naturen. Vi mener, at det er vigtigt at oplyse danskerne om muligheden for at tilgodese velgørenhed gennem arv.

Vi håber, at det sætter nogle tanker i gang, så du selv kan tage stilling til, hvorvidt du ønsker at skrive et testamente og eventuelt indsætte Naturfonden i dit testamente. Du kan læse mere på www.detgodetestamente.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.