Bestyrelse

Bestyrelsen har det overordnede ansvar for Naturfonden og dens aktiviteter

Bengt Holst

Formand

Læs mere

Bengt Holst (født 1952) er cand. scient. i zoologi fra Københavns Universitet.

Han var ansat i Zoologisk Have i København i perioden 1983-2020, siden 1994 som videnskabelig direktør.

I sin tid i ZOO har han arbejdet med naturbevarelsesprojekter nationalt og internationalt, herunder arbejdet for verdens natur gennem IUCN.

Bengt Holst har også været formand for de europæiske avlsprogrammer for truede dyrearter.

Siden 2012 har han været formand for Det Dyreetiske Råd.

Han har været vært og deltaget i adskillige naturvidenskabelige radioprogrammer og er hyppigt brugt som kommentator til naturvidenskabelige emner.

Bengt har skrevet og redigeret flere dyrebøger og en stor del af dyreopslagene i Den Store Danske Encyklopædi.

Bengt Holst er udpeget for en periode på fire år i januar 2021 af miljøminister Lea Wermelin.

Bente Overgaard

Næstformand

Læs mere

Bente Overgaard (født 1964) er cand.scient.pol fra Århus Universitet. Var i perioden 2008-2016 koncerndirektør i Nykredit A/S. Bente Overgaard er bestyrelsesmedlem i SP Group, Øresundsinstituttet, Finansiel Stabilitet, Energinet,
Royal Arena og ansvarlig for CBS bestyrelsesuddannelserne til bank, pension og forsikring. Hun er partner med fokus på finans og digitalisering hos Flensby& Partners.

Bente Overgaard har været en del af bestyrelsen siden januar 2015 og blev i januar 2021 genudpeget for en periode på 4 år efter indstilling fra Dansk Industri.

Frank Ladegaard Erichsen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Frank Ladegaard Erichsen (født 1983) har et Studenterkursus fra Aarhus Akademi og har siden arbejdet med restaurering af fredede bygninger i Norge. I 2005 købte han Kastaniegaarden på Djursland, hvorfra hele Danmark siden 2007 har lært ham at kende i selvforsyningsprogrammet ‘Bonderøven’, hvor han er vært og tilrettelægger. Frank Ladegaard Erichsen har udgivet to bøger om selvforsyning, og har siden 2013 arbejdet med at etablere Kastaniegaardens Uddannelsescenter, som har til formål at uddanne sine elever inden for traditionelle håndværk, bæredygtighed og bred naturforståelse.

Frank Erichsen har været en del af bestyrelsen siden januar 2015 og blev i januar 2019 genudpeget for en periode på 4 år efter indstilling fra fondens bestyrelse.

Hanne Stensen Christensen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Hanne Stensen Christensen er udviklingschef i ARGO i Roskilde. Hun er uddannet cand. scient i miljøbiologi fra Københavns Universitet, og har derudover en mastergrad i offentlig administration fra CBS. Hanne har knap 15 års ledelseserfaring fra det tidligere Frederiksborg Amt, Næstved Kommune, Lejre Kommune og senest Stevns Kommune.

Hanne Stensen Christensen har været en del af bestyrelsen siden januar 2017 og blev i januar 2021 genudpeget for en periode på 4 år efter indstilling fra Kommunernes Landsforening.

Henrik C. Wegener

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Rektor for Københavns Universitet siden 1. marts 2017.

Inden da var han prorektor ved DTU fra 2011 til 2017 og institutdirektør i Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) fra 2007 til 2011.

Henrik er kandidat i fødevarevidenskab (1988) og ph.d. i mikrobiologi (1992) fra Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole (nu Københavns Universitet).

Han har en mastergrad i offentlig forvaltning (MPA) fra CBS 2007.

Han har arbejdet som videnskabelig assistent, forsker, centerleder, forskningsprofessor og forskningschef ved Statens Veterinære Serumlaboratorium, Danmarks Veterinærinstitut og Danmarks Fødevareforskning i perioden fra 1988 til 2007.

Henrik er udpeget som bestyrelsesmedlem af Miljøminister Lea Wermelin i januar 2021 for en fireårig periode på indstilling af Rektorkollegiet for Danske Universiteter.

Per Holten-Andersen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Per Holten-Andersen (født 1952) er forstkandidat og Ph.d. fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole og HD i Finansiering og Kreditvæsen fra Copenhagen Business School. Han var rektor ved Den Kgl. Veterinær og Landbohøjskole fra 2002-2006. Efter fusionen mellem Landbohøjskolen og Københavns Universitet var Per Holten-Andersen dekan ved det Biovidenskabelige Fakultet (KU-Life) fra 2007-2011. 2012 til 2019 var han rektor for Copenhagen Business School. Per Holten-Andersen har også en række bestyrelses- og æresudnævnte poster på sit cv. Han sidder blandt andet i Knud Højgaards Fonds bestyrelse.

Per Holten-Andersen har været en del af bestyrelsen siden januar 2015 og blev i januar 2019 genudpeget for en periode på 4 år efter indstilling fra Rektorkollegiet, Danske Universiteter.

Hanne Leth Andersen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Hanne Leth Andersen (født 1962) er uddannet mag.art. i romansk filologi og ph.d. i fransk sprog fra Københavns Universitet. Hun var i 13 år ansat ved Aarhus Universitet, hvor hun blandt andet var professor og prodekan ved Det humanistiske Fakultet. Herefter kom hun til CBS som direktør for Learning Lab. De seneste 5 år har hun været rektor for Roskilde Universitet (RUC). Hanne Leth Andersen er engageret i en række bestyrelser og i international evaluering og udvikling af uddannelseskvalitet og forskningsstrategi.

Hanne Leth Andersen er udpeget for en periode på 4 år efter indstilling fra Rektorkollegiet, Danske Universiteter. Hun tiltrådte i januar 2019.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.