Bestyrelse

Bestyrelsen har det overordnede ansvar
for Naturfonden og dens aktiviteter

Bengt Holst

Formand

Læs mere

Bengt Holst er udpeget for en periode på fire år i januar 2021 af miljøministeren.

Han var ansat i Zoologisk Have i København i perioden 1983-2020, siden 1994 som videnskabelig direktør. I sin tid i ZOO har han arbejdet med naturbevarelsesprojekter nationalt og internationalt, herunder arbejdet for verdens natur gennem IUCN.

Bengt har også været formand for de europæiske avlsprogrammer for truede dyrearter.

Siden 2012 har han været formand for Det Dyreetiske Råd.

Han har været vært og deltaget i adskillige naturvidenskabelige radioprogrammer og er hyppigt brugt som kommentator til naturvidenskabelige emner. Bengt har skrevet og redigeret flere dyrebøger og en stor del af dyreopslagene i Den Store Danske Encyklopædi.

Bengt er cand. scient. i zoologi fra Københavns Universitet.

Bente Overgaard

Næstformand

Læs mere

Bente Overgaard har været en del af bestyrelsen siden januar 2015 og blev i januar 2021 genudpeget for en periode på fire år efter indstilling fra Dansk Industri.

Hun er direktør i Bestyrelsesforeningen, bestyrelsesmedlem i SP Group, Øresundsinstituttet, Finansiel Stabilitet, Energinet, Royal Arena og ansvarlig for CBS bestyrelsesuddannelserne til bank, pension og forsikring. Hun er partner med fokus på finans og digitalisering hos Flensby & Partners.

Bente er cand.scient.pol fra Århus Universitet.

Steen Halbye

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Udpeget af miljøministeren i 2023 efter indstilling fra Naturfondens bestyrelse. Steen er medstifter, investor og bestyrelsesmedlem i flere danske virksomheder og startups.

Tidligere har Steen startet og drevet flere medie- og kommunikationsvirksomheder, været partner i SEED capital og CEO for Løgismose Meyers.

Steen er uddannet cand.jur. og har derudover en MBA fra INSEAD i Frankrig.

Hanne Stensen Christensen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Medlem af bestyrelsen siden januar 2017. Blev i januar 2021 genudpeget for en periode på fire år efter indstilling fra Kommunernes Landsforening.

Hanne Stensen Christensen er udviklingschef i ARGO i Roskilde. Hun har knap 15 års ledelseserfaring fra det tidligere Frederiksborg Amt, Næstved Kommune, Lejre Kommune og senest Stevns Kommune.

Hanne er uddannet cand. scient i miljøbiologi fra Københavns Universitet, og har derudover en mastergrad i offentlig administration fra CBS.

Henrik C. Wegener

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Udpeget af miljøministeren i januar 2021 for en fireårig periode på indstilling af Rektorkollegiet for Danske Universiteter.

Henrik har været rektor for Københavns Universitet siden 1. marts 2017. Inden da var han prorektor ved DTU fra 2011 til 2017 og institutdirektør i Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU) fra 2007 til 2011.

Han har arbejdet som videnskabelig assistent, forsker, centerleder, forskningsprofessor og forskningschef ved Statens Veterinære Serumlaboratorium, Danmarks Veterinærinstitut og Danmarks Fødevareforskning i perioden fra 1988 til 2007.

Henrik er kandidat i fødevarevidenskab (1988) og ph.d. i mikrobiologi (1992) fra Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole (nu Københavns Universitet). Han har en mastergrad i offentlig forvaltning (MPA) fra CBS 2007.

Bo Jellesmark Thorsen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Udpeget af miljøministeren i 2023 efter indstilling fra Rektorkollegiet på de danske universiteter.

Bo er institutleder og professor i anvendt økonomi ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.

Han er tilknyttet grundforskningscentret Center for Makroøkologi, Evolution og Klima, og indgår en række rådgivende og ledende udvalg og bestyrelser i Danmark og udlandet. Bo er bl.a. udpeget af Klima-, Energi- og Forsyningsministeren til bestyrelsen for Klimaskovfonden.

Bo har en ph.d. og er dr. Agro inden for skov- og naturressourceøkonomi.

Hanne Leth Andersen

Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Medlem af bestyrelsen siden 2019 på indstilling fra Rektorkollegiet på de danske universiteter. Hanne Leth Andersen har været rektor for Roskilde Universitet (RUC) siden 2014.

Hanne er engageret i en række bestyrelser og i international evaluering og udvikling af uddannelseskvalitet og forskningsstrategi.

Tidligere har Hanne været ansat på Aarhus Universitet som professor og prodekan ved Det humanistiske Fakultet samt på CBS som direktør for Learning Lab.

Hanne er uddannet mag.art. i romansk filologi og ph.d. i fransk sprog fra Københavns Universitet.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.