Hjælp naturen med
et Skovbevis fra Naturfonden

Den vilde natur mangler plads. Derfor er flere end 2400 arter dyr, planter og svampe ved at forsvinde fra Danmark. Men du kan hjælpe naturen med mere plads, hver gang du køber et Skovbevis fra Naturfonden.

Vil du gøre en reel forskel for naturen? Vil du være sikker på, alle dine penge går til mere natur? Og vil du gerne have et flot motiv, der glæder dig hver dag, eller som du kan give som gave?

Så er Skovbeviset fra Naturfonden det helt rigtige for dig.

Når du køber et Skovbevis fra Naturfonden, hjælper du den vilde natur i Danmark med mere plads at leve på. Vi forvandler nemlig din støtte til natur ved at købe jord op.

12 kroner = 1 ny kvadratmeter natur

Du hjælper naturen med én ny m2 natur, hver gang du bruger 12 kroner. Det er den pris, vi i gennemsnit betaler for naturområder. Køber du for eksempel et Skovbevis for 600 kroner, redder du altså 50 m2, som bliver natur for altid. Hver en kvadratmeter tæller for en natur i krise.

Egetræet er et af Naturfondens mest populære motiver. 

Du kan endda vælge mellem flere flotte motiver med dyr og planter, vi arbejder for at sikre nye og bedre steder at leve.

Mange bruger Skovbevis som gaven, der bliver ved med at give. Det er den perfekte julegave, mandelgave eller fødselsdagsgave.

100 procent mere natur for alle pengene

Hver en krone, du vælger at købe Skovbevis for, går til at give naturen mere plads i Danmark. Naturfonden betaler selv alt andet, så du slipper for at betale til administration.

Vi bruger pengene til at opkøbe jord, hvor vi beskytter natur som for eksempel skov, eng, mose eller kildevæld, som allerede er i området.

Vi kan også gendanne natur, der var der engang, før vi mennesker dyrkede eller byggede. På den måde kan en plantet nåletræsplantage eller dyrkede marker blive til løvskov eller mose igen. Det har vi for eksempel sørget for i Bøtøskoven, Marielyst Enge og i Hals Mose.

Din støtte giver altså direkte resultater i naturen. Kvadratmeter for kvadratmeter. På den måde gør du en reel forskel for hver en krone.

Danmark mangler skov, som får lov at passe sig selv. Det er donationerne fra Skovbeviserne med til at rette op på. Foto: Jesper Edvardsen

De har reddet skov med Skovbeviser

”Selv vi almindelige danskere kan være med til at gøre en forskel. Det nytter ikke kun at tale om, at det kunne være dejligt, at naturen fik det bedre. Der må handling til, og mange bække små gør jo en å på et tidspunkt.”

Johnny Nielsen, Nordjylland

”Det er en rar følelse at være med til at hjælpe naturen. Og det er altså ekstra sjovt, når der pludselig kommer noget helt konkret ud af det som et skovområde, og så oveni købet i mit eget lokalområde. Det gør det jo dejlig håndgribeligt, når man direkte kan se, at ens indsats kan gøre en forskel.”

Ann-Mai Hansen, Lolland

”Jeg købte et skovbevis i gave til mit 13-årige barnebarn, fordi jeg gerne ville dele min kærlighed til naturen med ham. Han blev overraskende glad for det og går nu meget op i naturbeskyttelse. Jeg har i 45 år levet i tæt kontakt med naturen på min og min mands skovejendom på Djursland. Jeg synes, Naturfondens arbejde er en forlængelse af det, som min mand og jeg har arbejdet for det meste af vores liv: Mere plads til naturen.”

Puk Andersen, Jylland

Skovbeviser sikrede skov på Lolland

6.000 danskere havde i 2020 købt Skovbeviser for til sammen 2 mio. kr. De penge brugte vi på at købe 200.000 kvadratmeter af en af landets vigtigste skove, Frejlev Skov på Lolland. Nu kan vores områder udvikle sig helt på naturens præmisser. Det er første gang danskerne i fællesskab betaler hver en krone til opkøb af skov og natur i Danmark.

Læs mere

Derfor skal vi sammen hjælpe naturen

Flere end 2400 arter dyr, planter, svampe m.fl. er truede og derfor i fare for at forsvinde fra den danske natur. Det beskriver Den danske Rødliste, som laves af Aarhus Universitet.

Den største grund til naturkrisen er, at naturen mangler gode steder at leve, hvor vi mennesker ikke fylder eller styrer.

Faktisk vurderer forskere, at Danmark kun har omkring 1 procent vild natur, altså områder, hvor naturen lever og trives helt på egne præmisser. Resten er fyldt op af os mennesker, som bruger det til vores dyrkning, byggeri, kørsel eller rekreative formål.

Derfor er den vigtigste løsning at give naturen mere plads for altid. Det gør du med vores Skovbeviser.

Hasselmus går i vinterhi i sin lune rede om vinteren. Foto: Lene Bech Sanderhoff

Hasselmus er truet og er dermed i stor fare for at forsvinde fra den danske natur. Foto: Lene Bech Sanderhoff

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.