Har du prøvet dem?
Gå ikke glip af forårets
skønne vandreture

Beskyt den vilde natur

Den vilde natur mangler plads. Men du kan hjælpe. Som Naturbeskytter giver du naturen mere plads hver måned. For 12 kroner redder du 1 m2. BLIV NATURBESKYTTER NU

 

Foråret er tid til at nyde citronsommerfugl, løvsanger, grøn sandspringer og alt det andet, der giver liv omkring os nu.

Men hvor skal du tage hen og få fuld plade på forårets naturoplevelser?

Det får du fem forslag til.

Velkommen i Naturfondens naturområder.

Læsten Bakker ved Randers

Det er et forunderligt smukt landskab, der åbner sig for dine fødder, når du går ind i Læsten Bakker fra en af de to p-pladser. Landskabet overrasker og glæder med sine bløde bakker, der falder ned mod ådalen.

Læsten Bakker er smukkest om foråret, når de hvide blomster på hvidtjørn og mirabel lyser op i det grønne landskab. Følfod og tormentil tilsætter gule blomster, hvor humlebier og de første sommerfugle finder nektar.

Nyd især udsigten over bakker og ådal fra det højeste punkt, Kragbjerg Høj, 53 meter over havet. Du vil ikke fortryde en vandredag i denne naturperle.

Vi har udvidet området næsten 50 procent sidste efterår. Du er velkommen til at udforske det. Find turkort

Foto: Jesper Edvardsen

Bøtøskoven på Falster

Oplev hestenes nye føl, der hviler i græsset eller dier hos deres mor. Lyt til det fantastiske kor af løvsangere. Se grøn sandspringer pile efter myrer på stierne foran dig – og nyd de gule citronsommerfugle flakse over skovbunden efter næste følfod at suge nektar på.

Sæt dig ved et af vandhullerne og nyd madpakken, mens de grønne frøer kvækker højt, og lyseblå vandnymfer svæver over de blomstrende vandranunkler.

Måske møder du en af områdets natugler i et træ eller ser den mægtige havørn på himmelen.

Bøtøskoven får dig til højeste trin på velvære-skalaen. Her kan du opleve foråret fra fem kilometer vandrestier, som fører dig forbi gammel skov, lysåbne områder, vandhuller og meget mere.

Hele familien kan nyde skoven fra de afmærkede vandreruter. Der er picnic-områder, hvor du kan nyde din medbragte kaffe eller mad. En bonus er, at det er let at besøge en af Danmarks bedste strande lige ved skoven. Find turkort

Lerbjerg Skov på Midtsjælland

Oplev den nyudsprungne skov, fuglesang – og det helt nye i skoven: Lyden af vand, der risler sine egne veje gennem skovbunden. Det er første forår, efter vi har sluppet vandet fri i bække og vandløb.

Nu klukker vandet frit i samlet fire kilometer genoprettede skovbække mange steder i skoven. Det er livgivende bare at lytte til.

Du kan også lægge turen forbi de genoprettede skovmoser, hvor viben kan ses og høres sammen med et væld af insekter som guldsmede og sommerfugle. Her har du virkelig chancen for at gå i en skov, hvor naturen bliver mere og mere spændende at opleve. Find turkort

Hals Mose i Nordjylland

Oplev en af de sidste store sumpbirkeskove og se, om du kan finde den sjældne sommerfugl, birkespinder. Eller måske ser du en sørgekåbe eller iris? Sommerfugle er nemlig en af de store attraktioner i Hals Mose.

Her kan du dels udforske skovens uberørte natur, dels trave gennem den genoprettede mose ad nye vandrestier. Før var der mark og ingen mose. Men nu er mosen genoprettet, så du kan følge med i, hvordan mosen udvikler sig. Måske oplever du den meterhøje trane trutte gennem mosen eller ser kongeørn jage.

I efteråret udvidede vi området med 60 ha i den nordlige del. Vi er ved at lægge sidste hånd på naturplanen for det nye område, så vi kan få lavet marker om til god natur og sikre flere og bedre levesteder til dyr og planter. Her udvider vi selvfølgelig også med nye vandrestier, p-plads og meget mere. Find turkort

Lyng i Hals Mose. Foto: Aalborg Kommune

Engelsholm Sønderskov i Vejle Ådal

Lyder det som noget for dig at opleve smukke nyudsprungne bøgetræer og anemoner i skovbunden, en symfoni af fuglesang og skovbække, der klukker gennem skovslugter?

Så skal du vandre en tur i Engelsholm Sønderskov i Vejle Ådal. Skoven folder sig ud på smukkeste vis nu og de næste uger, hvor løvsanger og skovsanger er nogle af solisterne til forårets koncert.

Måske er du heldig at møde en af skovens grævlinge, høre grønspætten eller se den kragestore sortspætte flyve gennem skoven.

Skoven ligger i det kuperede terræn ned mod Vejle Ådal, så der er gode muligheder for at træne lårbasserne, mens du bevæger dig op og ned ad skovens skrænter og slugter.

Spis din madpakke og nyd udsigten 70 meter over ådalen fra den gamle jernalderborg, Troldborg Ring.

Udsigten er så flot, at vi har besluttet at indsætte en hel flok geder til at græsse på de stejle skråninger. Det er ikke kun godt for udsigten, men er også god naturpleje. Find turkort

Engelsholm Sønderskov, Vejle Ådal. Foto: Jesper Edvardsen/Den Danske Naturfond
Engelsholm Sønderskov, Vejle Ådal. Foto: Jesper Edvardsen/Den Danske Naturfond

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.