Naturglade danskere sikrer
mere natur i Hals Mose

Naturområdet Hals Mose i Nordjylland bliver nu endnu større. Den Danske Naturfond har købt yderligere 11 hektar jord. Det giver endnu mere plads til naturen i Hals Mose og mange sommerhusgæster får bedre muligheder for at opleve naturen.

En af landets største sumpbirkeskove kan nu vokse sig endnu større og vildere som en del af den store genopretning af Hals Mose lidt nord for Limfjorden i Aalborg Kommune.

Den Danske Naturfond har købt ekstra 11 hektar af Hals Mose ud over de 180 hektar, Naturfonden allerede har sikret.

Den ekstra bid giver både endnu mere plads til natur og bedre muligheder for at opleve naturen i Hals Mose, da det nye område ligger lige op til det store sommerhusområde ved Kattegat nord for Hals.

Opkøbet er sket udelukkende takket være Naturfondens naturglade Naturbeskyttere, som støtter mere plads til naturen hver måned. En stor tak til jer alle sammen.

Området med de ekstra 11 hektar er lige nu mest nåletræ plantet til tømmerbrug. Det kan vi erstatte med ny og vildere natur med naturlig birkeskov til gavn for flere arter dyr, planter og svampe.

De mange sommerhusgæster ved Hals kan få nye naturoplevelser, når Naturfonden og Aalborg Kommune giver bedre mulighed for at opleve naturen i området. Det fastlægges endeligt i den friluftsplan, som er ved at blive lavet for Hals Mose, hvor lokale beboere også inddrages.

Hals Mose rummer en af landets sidste og største sumpbirkeskove. Foto: Jesper Edvardsen

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.