Sjælden skoveng myldrer med sommerfugle

Beskyt den vilde natur

Den vilde natur mangler plads. Men du kan hjælpe. Som Naturbeskytter giver du naturen mere plads hver måned. For 12 kroner redder du 1 m2. BLIV NATURBESKYTTER NU

Når vejrudsigten lover tørt og varmt vejr i sensommeren er en skovtur til Lerbjerg Skov et hit. På varme, solrige dage kan du opleve, hvordan luften er fuld af flagrende sommerfugle over skovens sidste oprindelige skoveng. Her flyver hundredvis af sommerfugle som dagpåfugle, nældens takvinge, admiral, citronsommerfugl og randøjer.

Det smukke syn vender endnu stærkere tilbage næste år, fordi vi over vinteren og til foråret genopretter skovens naturlige vandstand og dermed genskaber mange flere skovenge. Med flere skovenge kommer der forhåbentlig også mange flere af de sjældne og truede perlemorsommerfugle som den truede engperlemorsommerfugl på vingerne fremover.

Skovenge mangler i Danmark, hvor de fleste er ødelagt. Men skoveng er vigtige levesteder for mange arter dyr og planter. Naturfonden genopretter for eksempel skovenge i Lerbjerg Skov og Hesbjerg Skov på Fyn.

Hundredevis af sommerfugle suger nektar på vilde planter som hjortetrøst i sensommeren. Foto: Uffe Rasmussen
Hundredevis af sommerfugle suger nektar på vilde planter som hjortetrøst i sensommeren. Foto: Uffe Rasmussen

LERBJERG SKOV

Her sørger Naturfonden for nye og meget vigtige levesteder til mange arter, der mangler naturlig skov i Danmark. Det giver nye og bedre levesteder til for eksempel den truede hasselmus og sjældne sommerfugle. Det giver også store naturoplevelser bare tre kvarters kørsel fra Københavns Rådhusplads og en halv time fra Roskilde.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.