Vild forvandling
på vej i fynsk skov

Du kan hjælpe

Kun 10,5 % af de danske skove er naturens urørte fristeder. Derfor har skovens mange sjældne dyr og planter for lidt plads. Men med et SKOVBEVIS hjælper du naturen i Danmark med flere levesteder. Køb Skovbevis

Naturfondens skov tæt på Odense bliver vildere, fra et monotont levested for biodiversiteten til en mere naturlig og varieret skov.

Den nye naturplan for Hesbjerg Skov lægger op til en vild forvandling af skoven, som i årtier har været reserveret til træproduktion. Men fremover skal naturen have helt nye muligheder for at udfolde sig.

Skoven er kortlagt af biologer, vandet i skoven er opmålt af hydrologer, og faciliteter for skoven har fået et servicetjek. Den nye naturplan skal føres ud i livet i de kommende år.

Det betyder, at træer kan vokse sig gamle, hullede og krogede i århundreder, skovbunden bliver bedre levested med flere rådnende stammer og grene, og flere blomstrende buske og træer kan levere føde til insekter.

Her kommer flere lysfyldte pletter mellem træerne med variation og plads til flere slags dyr og planter, og der kommer mere naturligt vand til gavn for biodiversitet og klima.

Alle er velkommen til at følge med i udviklingen. Her kommer nemlig også mange kilometer vandrestier, og vi sætter informationstavler op i samarbejde med Odense Kommune.

Hesbjerg Skov bliver vildere fremover. Foto: Jesper Edvardsen

HESBJERG SKOV

Mere plads til den fynske natur. Flere skønne naturoplevelser til os alle. Hesbjerg Skov lige uden for Odense på Fyn bliver mere og mere naturlig. Skoven har været brugt til skovdrift, men nu sørger vi for, at naturen vender tilbage.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.