Svampe-mission bar
frugt i Mols Bjerge

Beskyt den vilde natur

Den vilde natur mangler plads. Men du kan hjælpe. Som Naturbeskytter giver du naturen mere plads hver måned. For 12 kroner redder du 1 m2. BLIV NATURBESKYTTER NU

Det er god natur, når mange forskellige slags sjældne vokshatte vokser i det samme område. De gror, hvor der har været natur i mange år, hvor der er god græsning og ikke er gødet.

Derfor er vi også glade for, at de engagerede frivillige i Biodiversitetsgruppen i Nationalpark Mols Bjerge har godt nyt fra deres svampe-mission i vores naturområder ved Basballe og Agri.

Denne gang fandt de frivillige, Uffe, Gunnar, Jørgen og Steen, blandt andet den sjældne daddelbrun vokshat, endda tre steder.

Selv på dens få levesteder ses den tilsyneladende mest i år med stærk tørke, som vi havde tidligere på året.

Gruppen har før fundet flere andre sjældne og spændende arter vokshatte i områderne.

Den sjældne svamp daddelbrun vokshat er fundet i Mols Bjerge. Foto: Uffe Nygaard

MOLS BJERGE

Oplev Mols Bjerges smukke landskab til fods eller på cykel. Stierne bugter sig op og ned ad bakker gennem varierede landskaber, mens du oplever den smukke natur, som er særligt vigtig for et hav af blomster, fugle og insekter. Naturfondens områder ligger smukt og kuperet midt i Nationalpark Mols Bjerge med mange gode muligheder for at gå på opdagelse i den smukke og varierede natur.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.