Stor interesse for Bøtø-projekt

“Som bestyrelsesformand i Den Danske Naturfond er jeg meget glad for sammen med borgmester John Brædder at kunne byde velkommen her i skoven i Bøtø.”

Sådan lød det, da bestyrelsesformand i Den Danske Naturfond, Lauritz B. Holm-Nielsen søndag den 26. marts indledte sin tale til de op mod 40 lokale samarbejdspartnere, der var inviteret til reception i Bøtø Plantage i anledning af, at Naturfondens projekt nu er skudt i gang.

“Projektet er det første, hvor Naturfonden køber arealer, og det er derfor også særlig glædeligt, at det bliver Bøtø. Bøtø er helt unik med sin beliggenhed og med det naturpotentiale som findes. Det er et projekt med national betydning, som vi forhåbentlig kan være med til at skabe endnu flere af i de kommende år,” sagde Lauritz B. Holm-Nielsen i sin tale til de fremmødte.

Projektet i Bøtø skal ikke alene gavne naturen. Det er samtidig hensigten at få formidlet naturen bedre, så alle der kommer til området, kan få en fantastisk naturoplevelse og forstå områdets unikke betydning.

Naturfonden håber sammen med Guldborgsund Kommune, at Bøtø-skoven kan udvikle sig til en attraktion – ikke bare for de nærtliggende sommerhusgæster, men for alle kommunens borgere og besøgende.

Se billeder fra receptionen nederst i artiklen.

Allerede populært udflugtsmål

Siden offentliggørelsen af Bøtø-projektet har i omegnen af 2000 gæster besøgt området. Det viser de foreløbige målinger, som Guldborgsund Kommune har lavet.

De mange besøgende kan i øjeblikket opleve, hvordan de tætte nåletræsområder tyndes ud, så der bliver bedre plads til sjældne arter af blandt andet sommerfugle, fugle og flagermus, inden ynglesæsonen for alvor går i gang.

På gåtur med P1

Også pressen har vist stor interesse i forbindelse med offentliggørelsen af projektet. For nylig var Lauritz B. Holm-Nielsen på en gåtur i området i selskab med Dorte Dalgaard fra Natursyn på P1, hvor han delte sine tanker om og visioner for den danske natur.

 

Hør hele udsendelsen

Læs mere om projektet i Bøtø

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.