Snegle, lagkage og gravemaskiner vigtig for ny natur i Marielyst Enge

Hvad i alverden har onsdagssnegle (mange onsdagssnegle), lagkage og gravemaskiner at gøre med at få naturen tilbage? Temmelig meget! Se fotos nederst.

Onsdagssnegle holder manden i gravemaskinen i gang med at grave vandhuller og flytte jord. Lagkagen nyder alle velfortjent, når de er færdige med at sørge for mere plads til naturen på tidligere marker.

Spise- og gravearbejdet er foregået i vores nye naturområde, Marielyst Enge, ved Marielyst på Falster. Her forvandler vi 130 hektar tidligere marker til mere natur, og anlægningsarbejdet er en vigtig del af det.

Gravemaskiner har i efteråret lukket grøfter, stoppet drænkanaler, fjernet kunstigt dige, flyttet jord og fjernet hegn.

Vilde heste og trækfugle

I det hele taget har de gjort et stort stykke arbejde for, at naturen nu kan flytte ind.

Nu kan der komme mere vand på et større areal af de ellers tørre marker, så især trækfugle som gæs, ænder og vadefugle samt den truede strandtudse kan nyde godt af den nye natur.

Vi forventer i den kommende tid at udsætte kvæg og heste, som skal tygge og æde naturen mere vild, mens de lever det herlige og frie liv i området.

Arbejdet er udført af vores gode samarbejdspartner, Guldborgsund Kommune, som vi er meget glade for at have med i arbejdet for mere natur. Vi glæder os i den grad til at se naturen vende tilbage her!

Læs mere om Marielyst Enge

Fotos: Anita Pedersen, Guldborgsund Kommune

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.