Nye hjem til sjældne sommerfugle i nordjysk natur

Beskyt den vilde natur

Den vilde natur mangler plads. Men du kan hjælpe. Som Naturbeskytter giver du naturen mere plads hver måned. For 12 kroner redder du 1 m2. BLIV NATURBESKYTTER NU

Når sommerfuglene mangler mad og boliger, er vi klar med løsningen. Vi har spredt frø fra vilde planter i de områder, hvor vi sammen med Aalborg Kommune er ved at forvandle naturen fra mørk og artsfattig plantage til blomsterrige skovenge, hede og overdrev. Snart vil området blomstre med planter som djævelsbid, guldblomme og hedelyng, der er guf for sjældne sommerfugle, græshopper og andre insekter.

Vi har i samarbejde med et par lokale landmænd høstet nogle meget blomsterrige marker med vilde planter og spredt frøene på de nye arealer. Allerede nu ser vi frøene spire. Vi glæder os til næste forår og sommer, hvor naturen for alvor vil tage sit nye område i brug.

Frø høstet fra vilde planter spredes, hvor der tidligere var mørk nåleplantage. Dermed er jorden klar til insekterne. Foto: Aalborg Kommune

HAMMER BAKKER

Grævling, duehøg, sommerfugle og mange andre insekter. Hammer Bakker i Nordjylland er et vigtigt levested for mange sjældne arter, og derfor er vi ved at genoprette naturen. Du kan opleve den flotte natur til fods eller på cykel.

VIDSTE DU

  • Flere end halvdelen af vores 75 dagsommerfugle-arter er i tilbagegang. Deres levesteder forsvinder, fordi vi mennesker bruger deres plads. Danmark har allerede mistet 12 arter dagsommerfugle.
  • Naturfonden sørger for flere naturområder, hvor sommerfuglene kan leve. Vi sørger for flere blomsterrige og varierede naturområder, så sommerfuglene kan trives igen. Vi skaber flere levesteder til truede og sjældne arter, men også til almindelige arter.Samtidig giver mere natur flere levesteder til mange andre arter dyr, planter og svampe.
Brun pletvinge er truet, men får nu flere levesteder i Hammer Bakker. Foto: Naturhistorisk Museum Aarhus

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.