Nu kan orkidéer endelig
sprede sig i genoprettet skovmose

Beskyt den vilde natur

Den vilde natur mangler plads. Men du kan hjælpe. Som Naturbeskytter giver du naturen mere plads hver måned. For 12 kroner redder du 1 m2. BLIV NATURBESKYTTER NU

Nu kan vandet give flere levesteder til fredede orkidéer, sjældne sommerfugle og mange andre arter planter og dyr, som har mistet naturlige skovmoser i de danske skove.

Der er allerede flyttet et vibepar ind, landsvaler samler mudder til reder og guldsmede flyver rundt. Det bliver spændende at følge naturens udvikling fremover.

Moserne har været tørlagt for at bruge pladsen til nåletræer og træproduktion. Nu har vi genoprettet skovmoserne for at give de tabte levesteder tilbage til dyr og planter, der mistede dem, da man drænede moserne.

Det gavner blandt andre truede og sjældne sommerfugle, som i den grad mangler levesteder i Danmark. Genopretningen er sket sammen med Lejre Kommune og Nationalpark Skjoldungernes Land.

De få eksemplarer af den fredede vilde orkidé, tyndakset gøgeurt, kan nu sprede sig i de genoprettede levesteder.
Nu er nåletræerne fældet på tre hektar for at give pladsen tilbage til de tidligere skovmoser. Halvvejs i genopretningen er vandet så småt ved at vende tilbage.
Halvvejs i genopretningen flyder vandet igen frit og danner en lille bæk.
Sidste efterår fjernede vi plantede rækker af nåletræer. Her var engang naturlige skovmoser, men de blev tørlagt og nåletræer plantet til tømmerbrug.
Engperlemorsommerfugl er truet af udryddelse
Engperlemorsommerfugl er truet af udryddelse. I Lerbjerg Skov giver vi den nye levesteder.
Alle er velkommen i Lerbjerg Skov, som bliver vildere fremover.

LERBJERG SKOV

Den truede hasselmus, sjældne sommerfugle og mange andre af skovens dyr og planter får nu god natur at trives i med deres nye hjem på Sjælland. Alle er velkommen.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.