Naturmødet 2017 var en succes

Mere end 10.000 deltagere lagde i år vejen forbi naturens folkemøde i Hirtshals.

Alle tre dage kunne deltagerne besøge og få en snak med Den Danske Naturfond og fem andre fonde på en stor, fælles stand kaldet ‘Naturens fonde’ helt tæt på de to store scener.

Med oplæg, debatter og andre spændende aktiviteter stillede fondene under Naturmødet skarpt på fem forskellige temaer: Biodiversitet, Natur & Børn, Naturforvaltning, Hav & Kyst samt Naturen & Dig.

Børn fik smag for melorme og andre insekter

Fredag formiddag myldrede det ind med lokale skolebørn.

Børnene fulgte nysgerrigt med, mens dobbeltbekkasiner blev flået og renset og kastet for ormene. De modigste af børnene kunne smage på en melorm, men de fleste nøjedes med se naturvejledere fodre og fortælle om dem. Mange fik deres egen lille beholder med melorme, som med tiden bliver til melbiller.

De knap så modige fik også mulighed for at komme i nærkontakt med naturen. Insektmobilen kom nemlig også forbi – men her var insekterne dog af plastik. Forskerne fik hjælp af de engagerede børn til at sortere og tælle insekterne.

Lokalt paradis for havlampretter

Ildsjælene fra Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening fortalte om gydebanker de gennem støtte fra Den Danske Naturfond har etableret i Tversted Å.

Tilhørerne fik en god og meget konkret fortælling om det forbilledlige samarbejde mellem de frivillige, landmændene og kommunen, der har gjort vandmiljøet i Tannisbugt og Tversted Å til et paradis for havlampretter og mange andre arter.

Nyt projekt i Mols Bjerge præsenteret

Under Naturmødet kunne Den Danske Naturfond præsentere sit køb af tre naturarealer i Mols Bjerge Nord. Mange viste interesse for projektet, der skal sikre, at værdifulde heder, overdrev og sjældne arter som opret kobjælde og foranderlig blåfugl får det bedre.

Direktør i Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen, er meget tilfreds efter dette års Naturmøde:

‘Det har været tre meget inspirerende dage. Her møder man masser af mennesker, som brænder for naturen, der er ny viden og masser af debat. Og så er der selvfølgelig den gode snak på kryds og tværs – både med de mange, man kender i forvejen, og de mange flere, som man ikke har mødt før. Naturmødet styrker derfor også det personlige netværk, og sørger for, at Den Danske Naturfond bliver kendt i en endnu større kreds. Vi er helt sikkert tilbage igen næste år,” siger han.

Se flere billeder og indtryk fra Naturmødet 2017 i galleriet herunder samt fra de sociale medier i denne storify.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.