Naturfonden køber arealer i enestående, fynsk naturområde

Det smukke Fyns Hoved er et af Danmarks unikke naturområder. Nu har Den Danske Naturfond erhvervet 3 mindre naturarealer i området. Målet er at skabe en bedre og mere sammenhængende naturpleje på Fyns Hoved.

 

Fyns Hoved ligger ikke blot smukt på det allernordligste Fyn. Det huser også værdifulde overdrev, kær og strandenge. Derfor er direktør i Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen, rigtig glad for, at fonden er blevet lodsejer i området:

”Arealerne på Fyns Hoved har en fantastisk beliggenhed og nogle fine naturværdier. Men området er opdelt i mange mindre parceller og hegninger. Det har betydet, at nogle arealer ikke er blevet plejet og er ved at gro til. Ved at opkøbe nogle af disse arealer håber vi at kunne medvirke til at bevare og forbedre naturen i et helt unikt naturområde i Danmark,” siger Flemming Nielsen.

Naturfonden har indgået et samarbejde med Naturstyrelsen om, at fondens arealer skal drives i sammenhæng med Naturstyrelsens arealer på Fyns Hoved. Naturstyrelsen vil stå for den daglige drift, der blandt andet indebærer græsning og anden naturpleje.

Fonden har i første omgang hvervet 3 mindre parceller, men det er målet over de kommende år at kunne inddrage en endnu større del af arealerne på Fyns Hoved i en sammenhængende naturpleje. Hvis hele Fyns Hoved med tiden kan blive et samlet naturområde, vil Den Danske Naturfond gerne medvirke til det og opkøbe flere arealer.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.