Kogebogsforfatter og tegner bag ny plakat:
”Vi vil gøre det let for alle
at hjælpe naturen.”

Det kan være svært for almindelige danskere at vide, hvad man skal gøre for at hjælpe den trængte natur. Men det vil kogebogsforfatter Camilla Skov fra Vegetarisk Hverdag og tegner Stefan Lægaard fra Lige Linjer ændre.

Derfor har de lavet en ny plakat, som bliver til mere natur gennem Den Danske Naturfond. Idéen fik de ved at nyde bier summe i blomsterne i deres kontorfællesskab.

”Det giver alle mulighed for at hjælpe naturen. Det kan ellers være svært at vide, hvad man kan gøre som helt almindelig leverpostejsdansker.” Camilla Skov, kogebogsforfatter

100 % af overskuddet for køb af plakaten går til at give naturen nye og flere levesteder. Hver plakat sikrer 8 m2 ny natur.

Vi spurgte, hvorfor de har lavet plakaten:

Hvorfor vil I hjælpe naturen med en plakat?

”Naturen i Danmark er i en katastrofal tilstand. Manglen på vilje til at ændre tingenes tilstand fra skiftende regeringers side, gør, at vi er nødt til at tage sagen i egne hænder.”

Hvorfor vil I gerne hjælpe naturen med mere plads?

”Man kunne også spørge “hvorfor ikke?” Vi har i årevis i Danmark behandlet vores natur helt uhørt dårligt. Vi har glemt, hvilken fantastisk værdi den har, både for os som mennesker, og i højere grad for alle de andre dyr og insekter, som skal have plads. Hvis ikke vi gør noget nu, risikerer vi at miste den for bestandigt.”

Hvad ønsker I, folk skal have ud af at købe plakaten?

”Vi håber, at de føler, de er med til at gøre en forskel for Danmarks vilde natur og biodiversiteten. Vi vil gerne give dem en konkret handlemulighed på et område, hvor det kan være ret svært at vide, hvad man kan gøre som helt almindelig leverpostejsdansker. Og som bonus, at de får noget smukt at kigge på i deres hjem.”

Kogebogsforfatter Camilla Skov, Vegetarisk Hverdag og tegner Stefan Lægaard, Lige Linjer, viser 8 m2, man sikrer til naturen, når man køber deres plakat med planten hjortetrøst.
Kogebogsforfatter Camilla Skov, Vegetarisk Hverdag og tegner Stefan Lægaard, Lige Linjer, viser 8 m2, man sikrer til naturen, når man køber deres plakat med planten hjortetrøst.

Hvad har bragt jer sammen om at hjælpe naturen?

Camilla Skov: ”For et par år siden kiggede Stefan ind på mit kontor med et glas fyldt med stokrosefrø og opfordrede mig til at så dem ved hoveddøren. Jeg havde rost hans fantastiske eksemplarer af selvsamme på hans kontor nede på hjørnet, og det blev starten på et skønt naboskab, hvor vi ofte snakker blomster og bier.”

Hvordan opstod jeres idé?

”Vi stod og kiggede på stokroserne ude foran vores kontorer på Nørrebro og blev så glade over alt det liv, som de havde inviteret ind.”

Kogebogsforfatter Camilla Skov, Vegetarisk Hverdag og tegner Stefan Lægaard Lige Linjer sikrer 8 m2 til naturen ved at sælge deres plakat med planten hjortetrøst.
Kogebogsforfatter Camilla Skov, Vegetarisk Hverdag og tegner Stefan Lægaard Lige Linjer sikrer 8 m2 til naturen ved at sælge deres plakat med planten hjortetrøst.

Hvad betyder den vilde natur for jer?

“Drivkraften bag det her projekt er også at skabe flere åndehuller, hvor der er mulighed for at slippe ud og give sig selv plads til at mærke og se, hvor smuk vores verden og natur kan være.” Stefan Lægaard, tegner

Stefan: ”Jeg vandrer meget i Danmark, og prøver at komme afsted på en længere tur mindst én gang om året. For mig er naturen en helt afgørende vej til at føle mig til stede i verden og komme ud af mit hoved. Når jeg vandrer, eller når jeg sidder foran mit telt med en kop kaffe og kigger på træerne og himlen over mig, er det som om jeg falder ned i mig selv. Pludselig kan jeg mærke mig selv og mærke, at jeg er en del af verden. Det er også dét, der er drivkraften bag det her projekt – at kunne skabe flere åndehuller, hvor der bliver mulighed for at slippe ud og give sig selv plads til at mærke og se, hvor smuk vores verden og natur kan være, når bare vi stopper og kigger på den.”

Camilla: ”Naturen er en helende kraft. Jeg har været syg med stress og depression, og det er noget, jeg stadig bakser med. Det, der hjælper mig allermest, er at komme ud i naturen og bare gå og nogle gange også bare sidde og kigge og føle mig lille på den bedste måde. Bare være en del af økosystemet og blive mindet om, at vi som mennesker ikke skal være så arrogante at tro, at vi er cheferne for det hele. Nu har jeg også fået min egen have, som jeg prøver at få lidt vild natur ind i, og jeg har sjældent følt så ren lykke, som da jeg så sommerfuglen duehale i mine kæmpe verbena for nogle uger siden.”

Stefan Lægaard med plakaten. For 179 kroner giver man naturen 8 m2 mere plads og kan nyde Stefans flotte tegning af hjortetrøst.
Stefan Lægaard med plakaten. For 179 kroner giver man naturen 8 m2 mere plads og kan nyde Stefans flotte tegning af hjortetrøst.

Fakta

Stefan har tegnet planten hjortetrøst. Det er en vigtig plante for bier, sommerfugle og svirrefluer, som sværmer om planten for at suge dens nektar. Hjortetrøst vokser blandt andet på skovengene i Lerbjerg Skov, som Naturfonden beskytter. Her får mange slags planter, dyr og svampe gode levesteder.

100 % af overskuddet for køb af plakaten går til at give naturen nye og flere levesteder. Hver plakat sikrer 8 m2 ny natur. Her kan dyr, planter og svampe leve, som de har brug for. Naturfonden bruger 100 % af alle donationer til at sikre nye naturområder, hvor naturen kan trives, og alle kan opleve vildere natur for altid. Køb plakaten hos Vegetarisk Hverdag eller Lige Linjer

Om Camilla Skov

• Kogebogsforfatter til bestsellerne Vegetarisk i aften?, Billig mad på dyre tallerkener og Den dovne vegetar.
• Inspirerer til lækker vegetarisk mad i bloggen og instagramprofilen Vegetarisk Hverdag.
• Hun bor på Nørrebro i København og har en flexbolig på Falster.
• Kontornabo til Stefan

Om Stefan Lægaard

• Klassisk uddannet tegner med fokus på håndværket.
• Har illustreret en række bøger og plakater og er derudover aktiv og efterspurgt heraldisk tegner.
• Bor på Nørrebro i København, hvor han har haft atelier i fem år. Læs mere om Stefan Lægaard på ligelinjer.dk og køb plakaten her

Kogebogsforfatter Camilla Skov, Vegetarisk Hverdag og tegner Stefan Lægaard Lige Linjer sikrer 8 m2 til naturen ved at sælge deres plakat med planten hjortetrøst.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.