Kendelsesmøde på Mandø

Jordfordelingen på Mandø er nu helt afsluttet. Resultatet blev, at Den Danske Naturfond erhverver i alt 127 hektar indenfor projektområdet, og det giver mulighed for at forbedre forholdene for øens natur og sjældne fugle.

KENDELSESMØDE VEL OVERSTÅET

I tirsdags blev der afholdt kendelsesmøde på Café Mandøpigen, hvor Naturfonden mødtes med lokale lodsejere, Landbrugsstyrelsen, Jordbrugskommisionen, Esbjerg Kommune og Nationalpark Vadehavet. Mødet var den officielle afslutning på den jordfordeling, der er en væsentlig del af projektet på Mandø.

– Vi er godt tilfredse med det samlede resultat. Vi erhverver 137 hektar jord, heraf de 127 hektar mellem bydiget og havdiget på arealer mod nord og nordøst på Mandø, siger direktør i Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen.

Den kommende naturgenopretning på Mandø skal tilpasses de arealer på øen, hvor der fortsat skal drives landbrug. Nu glæder vi os til at komme i gang med at planlægge, hvordan arealerne skal naturgenoprettes og forvaltes fremover. Målet med projektet er primært at forbedre forholdene for engfuglene på vadehavsøen.

Presseomtale

TV SYD: Mandø: Fra i dag flere fugle – færre landmænd
JydskeVestkysten: Mandø-projekt: 12 ejendomme og 158 hektar jord

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.