Elever hjælper naturen
med gode gerninger

Du kan hjælpe

Kun 10,5 % af de danske skove er naturens urørte fristeder. Derfor har skovens mange sjældne dyr og planter for lidt plads. Men med et SKOVBEVIS hjælper du naturen i Danmark med flere levesteder. Køb Skovbevis

De har tømt opvaskemaskine og skraldespand, de har gået tur med hunden og leget med lillesøster. Eleverne i 2b på Hareskov Skole har gjort mange gode gerninger derhjemme. Til gengæld har forældrene givet eleverne et beløb. Pengene har klassen valgt at donere til forskellige velgørende formål, blandt andre til at give naturen mere plads.

Klassen har købt Naturfondens NATURBEVISER og SKOVBEVISER for nogle af pengene. Det har indtil nu sikret 94 m2 mere natur, blandt andet i Hesbjerg Skov på Fyn. Skoven købte Naturfonden sammen med 9000 donorer i 2022.

”Vi valgte at støtte Naturfonden, dels pga. beskyttelsen af dansk natur, dels pga. af de fede beviser med nuttede dyr. Børnene går meget op i at vælge det flotteste bevis, og vi går efter at få et af hver med tiden. Desuden har vi prøvet at måle, hvor meget “vores” m2 fylder, ” siger læreren bag det hele, Marie Halling Simoens.

Hun vil gerne lære sine elever at passe på den verden, vi lever i. Eleverne har blandt andet lært om FNs Verdensmål og affaldssortering, og de er i skoven to lektioner om ugen.

”Eleverne går meget op i det og er meget opmærksomme på, at vi skal passe på naturen, både for planternes, træernes og dyrelivets skyld og for vores egen skyld,” siger Marie.

Foto: Marie Simoens

HESBJERG SKOV

Mere plads til den fynske natur. Flere skønne naturoplevelser til os alle. Hesbjerg Skov lige uden for Odense på Fyn bliver mere og mere naturlig. Skoven har været brugt til skovdrift, men nu sørger vi for, at naturen vender tilbage.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.