60 virksomheder sikrer
skov i Vejle Ådal

Mange af donationerne kommer fra Naturfondens salg af NATURBEVIS, som mange virksomheder giver i gave. Det kan være som velkomstgave til nye medarbejdere eller for hver nye kunde, man får. Hver en krone går til mere natur i Danmark.

Tøjfirmaet ELSK i Thy er en af dem. Firmaet har doneret hele 6196 m2 af Engelsholm Skov.

”Det er et dejligt konkret eksempel på, hvordan ELSK kan gøre gavn som virksomhed, at vi på denne måde kan give naturen mere plads. Det giver både en stolthed hos os selv, og så er det synligt for vores kunder, som kan se, at de penge, vi bruger, gør gavn lokalt i Danmark. Hos ELSK har vi en overbevisning om, at vi skal bruge vores virksomhed til at give noget tilbage og ikke bare tage. I Danmark føler vi, at vi i sandhed har brug for at give noget tilbage til naturen, for vi har som samfund taget al for meget af naturens plads,” siger direktør i ELSK, Lars Riis.

Jydsk Planteservice i Kolding har også sikret en bid af skoven.

”Vi er meget stolte af vores støtte til den danske natur, og det er helt fantastisk, at vi nu har mulighed for at gå lige ud i vores ”baghave” og nyde det. Mon ikke vi arrangerer en medarbejdertur dertil, så vi kan se resultatet af vores hårde arbejde og flotte donation,” siger Daniel Holmberg Jepsen, kommunikationsansvarlig i Jydsk Planteservice i Kolding.

Bengt Holst, formand for Den Danske Naturfond, er glad for virksomhedernes opbakning.

”Det er fantastisk, at så mange vil gøre en reel forskel for den trængte natur i Danmark. Det giver håb om, at vi kan vende biodiversitetskrisen, der buldrer løs. Sammen kan vi give naturen flere levesteder, og det giver fremtidens børn adgang til flere naturoplevelser,” siger Bengt Holst.

Engelsholm Sønderskov, Vejle Ådal. Foto: Jesper Edvardsen/Den Danske Naturfond
Engelsholm Sønderskov, Vejle Ådal.

VEJLE ÅDAL, ENGELSHOLM SØNDERSKOV

Gamle træer, dybe slugter og rislende vandløb. Engelsholm Sønderskov
ligger smukt i naturskønne Vejle Ådal, hvor der er gode muligheder for at skabe mere vild natur. Mere sammenhængende natur med værdifulde landskaber og flere gode levesteder for vilde dyr, planter og svampe. Engelsholm Sønderskov er første skridt mod mere og bedre natur og flere naturoplevelser til alle i samarbejde med Vejle Kommune.

Natur er populær hos virksomheder

Engelsholm Sønderskov har et budget på 8 mio. kr., som kommer fra private donationer. Det er blandt andet fra flere end 60 virksomheder, Naturfondens NATURBEVIS, Naturfondens månedlige Naturbeskyttere og fra Verdens Skoves Skovcertifikater. 100 procent af alle donationer går til at sikre mere plads til naturen i Danmark.

Skoven bliver vildere

Den Danske Naturfond har købt Engelsholm Sønderskov i naturskønne Vejle Ådal for at udvikle naturen i samarbejde med Vejle Kommune. Skoven er flot løvskov med mange gamle bøgetræer. Naturfonden bevarer de gamle træer og lader skoven udvikle sig frit som en naturlig skov. Gamle træer og løvskov, der gror naturligt uden indblanding fra mennesker, mangler i den danske natur. Kun omkring tre procent af landets skovareal er helt overladt til naturen, hvor de gamle træer ikke fældes og skoven ikke dyrkes. Nu kan dyr, planter og svampe se frem til flere og bedre levesteder for altid. Læs mere om skoven

Så meget skov har Naturfonden sikret

Naturfonden beskytter indtil videre 3.600.000 m2 skov (360 ha) med hjælp fra mange tusinde danskere og virksomheder. Det er disse skove:

  • Hesbjerg Skov, Fyn, 2022, 1.700.000 m2 (170 ha)
  • Engelsholm Sønderskov, 2022, 500.000 m2 (50 ha)
  • Lerbjerg Skov, Sjælland, 2021 1.200.000 m2 (120 ha)
  • Frejlev Skov, Lolland, 2021, 200.000 m2 (20 ha)

Derudover har Naturfonden købt Bøtøskoven på Falster på 1.530.000 m2 og Kollund Skov i Sønderjylland på 1.300.000 m².

I alt har Naturfonden frikøbt og beskyttet 6.430.000 m² skov (643 ha) skov fordelt på seks skove i Jylland, på Sjælland, Fyn og Lolland-Falster.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.