Bøtøskoven: Vildheste har det godt og flotte besøgstal

De otte vildheste, der blev sluppet løs i november, trives og bevæger sig rundt i hele skoven. Desuden viser nye tal, at op mod 32.000 gæster har i 2017 lagt vejen forbi, siden Naturfonden købte Bøtøskoven.

Den Danske Naturfond var forleden i Bøtøskoven for at se til vildhestene. Alle har det godt og ser ud til at trives. Det fortæller chefkonsulent Mads Jakobsen:

“Efter at hestene i tiden lige efter udsætningen især græssede på de åbne arealer i den nordlige del af området, er de begyndt at bevæge sig rundt i hele skoven. Måske fordi de nu har vænnet sig til arealet, og måske fordi de nu er nødt til at bevæge sig mere rundt for at finde føde,” siger han.

På billederne ovenfor kan man se vildhestene et af de tilbageværende områder med nåleskov. Dagens menu var blandt andet rød-el.

Op mod 32.000 gæster i Bøtøskoven

Siden Den Danske Naturfond købte Bøtøskoven i marts 2017 har der været mange besøgende i området. En optælling viser, at fra midten af marts og resten af 2017 har næsten 32.000 gæster været forbi skoven.

De mange gæster kan heldigvis fortsat komme tørskoet rundt:

”Bøtøskoven bliver vådere. Ikke kun fordi det har været en våd vinter, men også fordi grøfterne får lov til at forfalde. Nye gangbroer sikrer, at man stadig kan komme rundt og opleve området,” siger Mads Jakobsen.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.