VILD præmie giver mere vild natur

Mere eng, vandløb og vilde planter. Den Danske Naturfond giver en præmie på en million kroner til mere natur i Danmarks vildeste kommune.

Det sker som en del af den konkurrence, miljøminister Lea Wermelin har udskrevet om at blive den kommune, som gør mest for at gøre naturen vildere.

Præmien skal bruges på at skabe mere natur i kommunen, og Naturfonden vil med sin præmie motivere alle kommuner til at deltage i konkurrence og gøre en ekstra indsats for natur og biodiversitet. Det er der brug for.

Den Danske Naturfond finder i samarbejde med den vindende kommune ud af, hvordan præmien kan bruges på at skabe mere natur. Det kan være en blomsterrig eng, en mark, der bliver til natur, et lokalt vandløb, som genslynges eller nye levesteder til sommerfugle og vilde planter.

Formand for Den Danske Naturfond Bengt Holst siger om præmien:

”Naturen er i tilbagegang, og der er i den grad brug for mere vild natur i Danmark. Så da vi i Den Danske Naturfond hørte om miljøministerens opfordring og invitation til landets kommuner om at stå sammen og i fællesskab give naturen en hjælpende hånd, var vi ikke i tvivl. Selvfølgelig vil vi gerne hjælpe. Vi håber vores donation på 1 million til den vindende kommune, kan være med til at motivere, at alle Danmarks 98 kommuner melder sig ind i naturkampen og dysten om at blive Danmarks VILDESTE kommune,” siger Bengt Holst.

Når Danmarks VILDESTE kommune er udpeget i 2022, finder vinderkommunen i samarbejde med Den Danske Naturfond ud af, hvad de kan få støtte til.

Fakta

  • Der skal være tale om et lokalt forankret projekt i kommunen, som kan gavne natur og biodiversitet.
  • Projektet kan sikre den eksisterende natur eller skabe nye naturarealer og flere levesteder for dyr og planter.
  • Der skal være tale om en indsats på konkrete arealer, som vil have en både målbar og så vidt mulig varig effekt på natur og biodiversitet.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.