Sjælden sommerfugl genfundet
i Mols Bjerge

Beskyt den vilde natur

Den vilde natur mangler plads. Men du kan hjælpe. Som Naturbeskytter giver du naturen mere plads hver måned. For 12 kroner redder du 1 m2. BLIV NATURBESKYTTER NU

Mathias Holm fandt den i Basballe, det område af Mols Bjerge, hvor Naturfonden og Nationalpark Mols Bjerge arbejder sammen om at give naturen de bedste vilkår. Han var i området for at kortlægge områdets mange dyr og planter.

Han beretter, at kvægets og hestenes græsning i området giver lys og plads til, at en af sommerfuglens fødeplanter, almindelig syre, kan gro lystigt. Dermed er der masser af føde til artens larver, og det giver håb om, at den fine sommerfugl kan trives her fremover.

Violetrandet Ildfugl fundet i Mols Bjerge. Foto: Mathias Holm
Violetrandet Ildfugl fundet i Mols Bjerge. Foto: Mathias Holm

MOLS BJERGE

Oplev Mols Bjerges smukke landskab til fods eller på cykel. Stierne bugter sig op og ned ad bakker gennem varierede landskaber, mens du oplever den smukke natur, som er særligt vigtig for et hav af blomster, fugle og insekter. Naturfondens områder ligger smukt og kuperet midt i Nationalpark Mols Bjerge med mange gode muligheder for at gå på opdagelse i den smukke og varierede natur.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.