Ny pulje på 15 mio. kroner til dansk natur

I 2016 kunne man for første gang søge om støtte til naturprojekter hos Den Danske Naturfond. Det blev til 60 ansøgninger og støtte til 18 projekter fordelt over næsten hele landet. Erfaringerne var så gode, at der nu udbydes en ny pulje på 15 mio. kr.

”Vi mærker en stor lokal interesse og engagement for den danske natur. Og vi har gode erfaringer med at give penge til lokale naturprojekter. Det er en fornøjelse at følge ildsjæle, der knokler for at gøre en særlig indsats for naturen i netop deres lokalområde. Derfor stiller vi en ny naturpulje til rådighed for projekter i 2018,” siger formand i Den Danske Naturfond, Lauritz B. Holm-Nielsen.

Projekter skal være lokalt forankret i et bredt samarbejde om konkrete naturarealer

Den nye pulje på 15 millioner kroner gives til projekter, som indebærer en konkret og målbar effekt for naturen. Det kan være projekter, som giver en bedre naturpleje i et område eller projekter, som skaber nye naturarealer og flere levesteder for dyr og planter.

”Projekterne må meget gerne gøre en indsats for de naturtyper og sjældne plante- og dyrearter, som vi ved har det svært. Men vi kan også give støtte til mere almindelig natur. Desuden lægger vi vægt på, at projekterne skaber varige forbedringer, er lokalt forankrede og helst foregår i et bredt, lokalt samarbejde mellem ildsjæle, lodsejere, organisationer og myndigheder”, siger direktør i Den Danske Naturfond, Flemming Nielsen.

Naturfonden er sikker på, det kan lade sig gøre at få lavet gode projekter. Med de første projekter fra 2016 bliver heder, klitter, overdrev, kær, enge, søer og gammel skov sikret eller genskabt. Og arter som løvfrø, løgfrø, markfirben, flagermus, havlampret og kommabredpande får det også bedre. Det samme gør sjældne orkidéer, mosser og svampe. Alt sammen er resultatet, når alle 18 lokale naturprojekter, der fik støtte i 2016, er afsluttet. Det er den indsats, som Naturfonden nu gerne vil bygge videre på og udvide.

Ansøgningsfrist er 5. februar 2018

Der er ansøgningsfrist til naturpuljen den 5. februar 2018. Blandt de indsendte ansøgninger udvælges de bedste projekter til en anden runde. I anden runde skal der udarbejdes en mere uddybende og detaljeret ansøgning inden midten af april måned. Herefter vil der blive truffet beslutning om, hvem der får støtte, og der bliver givet tilsagn inden sommerferien, så projekterne kan gå i gang fra sommeren 2018.

Pressekontakt

Formand Lauritz B. Holm-Nielsen, tlf. 23382126
Direktør Flemming Nielsen fn@naturfonden.dk tlf. 24661362

Læs mere om støttede projekter 

Spred budskabet

Man er meget velkommen til at sprede budskabet om den nye pulje via relevante netværk, hjemmesider og nyhedsbreve, så det når ud til flest mulige potentielle ansøgere.
Brug for eksempel denne teaser-tekst i opslaget

Presseomtale

P4 Esbjerg – nyhederne kl 16:30 og 17:30: Interview med Flemming Nielsen

Altinget: Naturfonden sender 15 millioner til naturen

Landbrugsavisen: Naturfond udlodder 15 mio. kr. til lokal natur – frist 5. februar

Tv2 Fyn: 15 millioner kroner til naturen: Fynsk projekt fik penge sidste år

Fyens Amts Avis: Millioner på bordet til lokale naturprojekter

Der Nordsschleswiger: Naturstiftung stellt 15 Mio. Kr. für lokale Projekte bereit

Organisationer

Dansk Skovforening: Søg midler til lokale indsatser for natur og biodiversitet

Friluftsrådet: Ny pulje på 15 mio. kroner til dansk natur

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.