Natur er populær firmagave

Kan man give natur som gave i stedet for chokolade, rødvin eller blomster? Svaret er ja. Flere virksomheder vælger nemlig at sige glædelig jul eller velkommen til nye medarbejdere med et NATURBEVIS fra Naturfonden som velgørenhedsgave.

”Interessen fra virksomhederne er støt stigende. Virksomhederne fortæller, at deres medarbejdere er stolte over at være en del af en arbejdsplads, der aktivt bidrager til at skabe mere biodiversitet.”
Mette Christensen, Naturfonden.

Med et NATURBEVIS giver virksomheden en velgørenhedsgave, der er bevis på ægte grøn handling og leverer et godt og bæredygtigt budskab. Købet gør en reel forskel for naturen og giver modtageren et smukt bevis, der pynter på arbejdspladsen eller hjemmekontoret.

Lyreco, KMD og Jydsk Planteservice er nogle af dem, der er med på den nye grønne udvikling.

Nyansatte i Lyreco får ikke længere en farvestrålende buket på første arbejdsdag. Da Rikke Sophie Jacobsgaard startede hos Lyreco, mødte hun en grøn velkomstgave med et NATURBEVIS på 20 m2. Den og fem andre donationer fra Lyreco er gået til at købe og beskytte Lerbjerg Skov på Sjælland, som Rikke og alle andre nu kan opleve.

”Det var en rigtig god velkomstgave, som virkelig betød noget. Jeg er vild med, at der i mit navn nu er beskyttet 20 m2 dansk skov, som jeg kan tage ud og besøge med min familie, når vi har lyst. Det er langt bedre end en buket blomster, der visner hjemme på spisebordet og bliver glemt,” siger Rikke Sophie Jacobsgaard.

Alle beviser bliver til et stykke vild natur i Danmark, man kan tage ud at opleve på egen hånd året rundt, år efter år. Gaven for naturen gør medarbejdere stolte over at arbejde et sted, hvor man vil gøre en reel forskel.

”Det falder helt naturligt ind i den bæredygtighedsrejse, vi er på i Lyreco. Rigtig mange arbejdsgange bliver genvurderet ud fra et perspektiv om, hvordan vi kan bidrage endnu mere til den grønne omstilling. Her er muligheden for at støtte op om naturen og Lerbjerg Skov et fuldstændig oplagt skridt,” siger Michael Baun Christensen, Managing Director i Lyreco, som nu også giver NATURBEVIS i jubilæums- eller receptionsgave til kunder og samarbejdspartnere.

Lerbjerg Skov bliver nu til mere naturlig skov med flere levesteder til blandt andre sjældne sommerfugle og den truede hasselmus. Foto: Jesper Edvardsen
”Vi står i en klima- og biodiversitetskrise”

Virksomhedernes bidrag er vigtige, for naturen i Danmark har brug for alles hjælp.

”Vi står midt i en klima- og biodiversitetskrise. Det kræver, at vi handler, før det er for sent. Vi er alle en del af problemet, men sammen er vi også løsningen. Naturfonden arbejder både for mere natur, bedre klima og renere vand. Det gør vi ved at sikre naturen mere plads m2 for m2. Jo flere, der hjælper med at vende udviklingen nu, jo flere og bedre levesteder kan vi sikre til vores børn og børnebørn,” siger Mette Christensen.

Flere end 2.400 arter vilde dyr, planter og svampe er i fare for at forsvinde helt fra den danske natur. Den største årsag er, at vi mennesker har taget for meget af den plads, hvor de skulle leve. Under to procent af Danmarks areal er beskyttet som naturens helt egen plads, hvor vilde dyr og planter kan trives frit, som de har brug for, og hvor vi mennesker hverken dyrker eller styrer udviklingen.

”Det var en rigtig god velkomstgave, som virkelig betød noget. Jeg er vild med, at der i mit navn nu er beskyttet 20 m2 dansk skov, som jeg kan tage ud og besøge med min familie, når vi har lyst. ”
Rikke Sophie Jacobsgaard, ansat i Lyreco.

”Naturfonden er med til at vende udviklingen. Vi køber områder, som er god og truet natur, og beskytter naturen der for altid. Eller vi køber områder og gendanner den natur, som var der engang,” siger Mette Christensen.

100 procent af købet går til mere natur

Naturfonden har mulighed for at skræddersy den helt unikke grønne velgørenhedsgave med virksomhedens logo og årstal. Beviserne er trykt på lækkert papir og med smukke naturmotiver. Alle donationer går ubeskåret til at sikre mere dansk natur, og Naturfonden fortæller altid, hvilket område man hjælper.

”Jeg får fantastiske tilbagemeldinger fra de virksomheder, der vælger at give vores NATURBEVIS som grøn gave i form af julegave eller velkomst til nye medarbejdere. Virksomhederne fortæller, at deres medarbejdere er stolte over at være en del af en arbejdsplads, der aktivt bidrager til at skabe mere natur og højere biodiversitet. Det er muligt at gøre en stor forskel ved at ændre sådan en ”lille” vane,” siger Mette Christensen.

TV 2 Lorry opdagede også den grønne udvikling og lavede dette indslag med blandt andre KMD og EY.

“Fedt at arbejde i grøn virksomhed”

”Det er fedt at arbejde i en grøn virksomhed, som ikke kun snakker om at være grøn, men rent faktisk også laver en masse gode tiltag. At vi hjælper dansk natur med mere plads er bare et af de gode tiltag, men det er virkelig fedt, fordi det er så nemt at forholde sig til og gør en synlig forskel.”

Sanne, medarbejder hos Jydsk Planteservice A/S. Firmaet giver den danske natur 10 m2 mere plads, hver gang de får en ny kunde og ny medarbejder.

“Jeg sætter pris på at kunne beskytte den danske natur”

”Jeg synes, jeg har ting nok. Så det giver rigtig god mening for mig at bruge pengene på noget nyttigt, som alle får glæde af. Da jeg i forvejen er stor naturelsker og er vokset op i Fussingø Skov, sætter jeg pris på at kunne vælge at beskytte den danske natur frem for at belaste med produktion af brugsvarer.”

Alice Bloch Steffensen, ansat i KMD. De ansatte hos KMD valgte at donere deres firmajulegave til at give den vilde natur mere plads.

Alice Bloch Steffensen

NATURBEVIS som grøn gave

  • 100 % til naturen: Hver en krone af dit køb går til at give den danske natur mere plads.
  • 1 m2 koster 12 kroner. Derfor er det nemt at beregne, hvor mange m2 du sikrer, når du køber et NATURBEVIS.
  • NATURBEVIS  fås i mange flotte naturmotiver.
  • Vi har lavet to motiver og seks forskellige beløbsstørrelser at vælge imellem men skræddersyr gerne dit unikke NATURBEVIS med firmalogo ved større bestillinger. Kontakt Mette Christensen for at høre, hvordan. Mindste antal m2 på NATURBEVIS er 10 m2.
  • Du får altid besked om, hvilket naturområde din donation er brugt på at beskytte. Donationer fra NATURBEVISER kan blive til mange slags natur som eng, mose eller skov. Variation i naturen er afgørende for at sikre mere biodiversitet.
  • Køb af NATURBEVIS sidestilles med en engangsdonation og er fradragsberettiget.
  • Hvis I ønsker at glæde jeres medarbejdere med en grøn firmajulegave, kan I læse mere og tilmeld jer her.
NATURBEVIS til Arbejdernes Landsbank med eget logo og årstal.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.