Millionstøtte til 15 lokale naturprojekter fra Den Danske Naturfond

Med en samlet støtte på mindst 10 millioner kroner får lokale ildsjæle gennem 15 forskellige naturprojekter landet over nu mulighed for at gøre en særlig indsats for den danske natur. Det er anden gang, at Naturfonden yder støtte til lokale naturprojekter gennem en særlig pulje.

De 15 projekter, der nu er kommet gennem nåleøjet, er udvalgt blandt 72 ansøgere og har været gennem 2 ansøgningsrunder. Formålet med Naturfondens støtte til disse projekter er at engagere lokale kræfter i at forbedre forholdene for dyr og planter.

“De mange ansøgninger, vi har modtaget i denne omgang, viser med al tydelighed, at der fortsat er meget stor interesse for at gøre en ekstra indsats for naturen rundt omkring i landet. De 15 projekter er alle rigtige gode eksempler på det,” siger formand for Den Danske Naturfond, Lauritz B. Holm-Nielsen.

Naturprojekterne er fordelt over det meste af Danmark og dækker meget forskellig natur. Naturfonden håber, at de vil tjene som eksempel og inspiration for andre.

”Vi glæder os rigtig meget til at følge projekterne og se, hvordan de på hver sin måde udvikler sig til gavn og glæde for dyr, planter og de, som holder af at færdes i områderne.” siger Lauritz B. Holm-Nielsen.

På kortet nedenfor kan man klikke sig ind på det enkelte projekt. Her kan man læse projektbeskrivelsen og se kontaktperson, støttebeløb og billeder fra projektområdet.

I enkelte projekter er den økonomiske ramme endnu ikke fastlagt og et støttebeløb fremgår derfor ikke på projektsiden. Desuden er 2 af de 15 projekter ikke klar til offentliggørelse og er dermed ikke markeret på kortet eller på hjemmesiden.

Pressekontakt

Flemming Nielsen, direktør for Den Danske Naturfond, tlf. 24661362

Pressefoto

Fotos fra projekterne ligger på den enkelte projektside. Såfremt et billede er krediteret her, skal det også krediteres i pressen. For billeder i højere opløsning kontakt:

Maya Schuster, ms@naturfonden.dk og tlf. 24817747

Presseomtale

DR: Millioner til naturprojekter: Her er de udvalgte steder i Danmark

TV Syd: Millioner skal hjælpe truede bier og sommerfugle

JydskeVestkysten: En halv million kroner skal redde sjælden natur i Kragelund Mose

Viborg Folkeblad: Sjældne planter får hjælp fra fond

Fjends Folkeblad: Næsten en million kroner til naturprojekt ved Smollerup

Netavisen Vordingborg: Den Danske Naturfond giver millionstøtte til projekt i Biosfære Møn

Viborg Netavis: Den Danske Naturfond støtter naturprojekt ved Mønsted med en million

Hjørring Avis: Tversted er blandt Den Danske Naturfonds millionstøtte

Midtjyllands Avis: Stor bevilling sikrer skøn natur i Linådalen

Sn.dk: Penge-regn over ø-tudser

Dagbladet Holstebro Struer: Privatprojekt får 400.000 til naturpleje

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.