Vildheste trives og får føl på Mols

Det første føl blev født den 3. april. Siden er der kommet endnu to føl og flere følger. Alt tyder altså på, at vildhestene er kommet godt igennem deres første vinter på Molslaboratoriets arealer. Hestene er en del af det såkaldte rewilding-projekt støttet af Den Danske Naturfond, der blev indviet i november 2016.

Den 28. marts besøgte biolog Louise Imer Nabe-Nielsen fra Den Danske Naturfond projektet i Mols Bjerge og hun er godt tilfreds med, hvad hun så:

“Vildhestene har haft en konstant vægt gennem vinteren og har ikke sultet på trods af, at der er mindre mad til rådighed om vinteren end resten af året,” siger Louise Imer Nabe-Nielsen.

Spiser løs af problemarter

Heste og kvæg har levet af stedsegrønne urter, træer, buske og frugter som gyvel, brombær, lyse-siv, bøg, tørst, agern med videre.

“Brombær, gyvel og lyse-siv er mange steder såkaldte problemarter, idet de normalt bliver undgået af husdyr, og dermed kommer til at dominere i forhold til andre planter, herunder sjældne planter, som dyrene spiser. Dermed har hestene allerede været en succes, idet de har gjort, som de skulle, nemlig spise af problemarterne, så der er plads til større mangfoldighed af planter og de dyr, der er tilknyttet disse,” siger Louise Imer Nabe-Nielsen.

Se Morten D. D. Hansen fra Molslaboratoriet vise de arter, heste og kvæg har spist i løbet af vinteren:

 

I de kommende måneder kan vildhestene se frem til en lang periode med rigelige mængder mad. Det bliver derfor spændende at følge deres effekt på naturen hen over sommeren.

I galleriet herunder kan du se Molslaboratoriets seneste billeder af heste, føl, kvæg og kalve i Mols Bjerge:

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.