Fotokonkurrence:
Danmarks bedste naturfoto 2022

Vær med i Naturfondens konkurrence om

Danmarks bedste foto fra den vilde danske natur.

Vi fejrer naturens skønhed for at

inspirere flere til at passe bedre på naturen.

Tager du Danmarks bedste foto fra den vilde danske natur?

Vind en Sigma 150-600 mm optik fra Goecker og bliv endda udstillet på Zoologisk Museum.

Læs om præmier og vilkår nederst.

Deltag og se alle fotos

Dommerne

Mogens Trolle. Foto: Henrik Schurmann

Mogens Trolle

”Vi er vant til at se flotte dokumentarudsendelser om og billeder af den fantastiske natur ude i den store verden. Men vi har også har en smuk natur med masser af spændende arter herhjemme, som det er vigtigt at formidle og passe på. Og det er lige præcis, hvad Den Danske Naturfond gør med denne fotokonkurrence, som forhåbentlig kan inspirere flere danskere – voksne såvel som yngre – til at begive sig ud i naturen med kameraet i hånden og fange de magiske øjeblikke. Jeg deltager med fornøjelse som dommer for at bakke op om dette glimrende initiativ.”

Mogens Trolle er zoolog med speciale i pattedyr samt internationalt anderkendt, prisvindende dyrefotograf, der har beskæftiget sig med og fotograferet dyr på alle syv kontinenter. Han arbejder til hverdag med naturvidenskabelig formidling på Statens Naturhistoriske Museum, som også består af Zoologisk Museum og Botanisk Have i København.

Bengt Holst

“Den vilde natur i Danmark er fyldt med fantastiske skabninger, som alle på hver deres måde er helt unikke. En fotokonkurrence er med til at sætte fokus på, hvor stor mangfoldigheden faktisk er, og dermed også på, hvad det er for en skat, vi skal passe på. Som dommer får jeg alle de fotos at se, som danskerne har taget, og får på den måde også et godt billede af, hvad det er, folk sætter størst pris på i den danske natur. Jeg glæder mig!”

Bengt Holst, Formand for Den Danske Naturfond

Det kan du vinde

1. præmien

Vinderen af Danmarks bedste naturfoto får en optik fra Sigma, 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Sports til spejlrefleks-kameraet (Canon eller Nikon). Præmien har en værdi af 13.690,00 kroner og sponseres af Goecker. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter.

Zoologisk Museum, en del af Statens Naturhistoriske Museum ©

Bliv udstillet på Zoologisk Museum

Konkurrencen udbydes i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum. Alle vinderfotos udstilles på Zoologisk Museum i København i juli og august 2022. Se mere nedenfor under Vilkår.

4 pakker med alt godt fra Naturfonden

Hver vinder af de fire kategorier får en godtepose med vores populære t-shirt, mulepose og notesblok.

Fire insekthoteller

Hver vinder af de fire kategorier får et insekthotel fra Gardena

Konkurrencen er sponseret af Gardena

VILKÅR OG REGLER

SÅDAN FINDER VI VINDERNE

Dommerne vælger en vinder samt fire finalister i hver kategori. Billeder vælges ud fra æstetik, fotografisk vision, originalitet, sjældenhed af arterne på billedet og historien, de fortæller om Danmarks vilde natur.

Dommerne vælger derefter vinderen af ”Danmarks bedste naturfoto” blandt de fire kategorivindere.

Vinderne offentliggøres i juni.

Alle kan stemme på deres favoritfotos i gallerierne. Stemmerne har ingen indflydelse på, hvem der vinder.

VILKÅR

 • Fotos skal vise vild natur i Danmark. Det er for eksempel arter, landskaber og naturtyper, som oprindeligt og naturligt hører hjemme i Danmark.
 • Fotos skal være taget med respekt for den vilde natur og uden at forstyrre.
 • Du må deltage med alle de fotos, du vil.
 • Sidst frist for at deltage er 31. maj 2022.
 • Billeder uploades i JPG i 1-2 MB.
 • Beskriv ved upload, hvordan du tog billedet, og hvad man ser på billedet.
 • Foto skal være fri for tekst som vandmærke og navn.
 • Fotos med politiske indhold kan slettes.
 • Det er ok at behandle fotos med farver og skarphed, så længe det er tro mod motivet og stadig får det til at fremstå naturligt. Originalmotivet skal være, som da du tog billedet, dvs. man skal undlade at fjerne eller tilføje elementer i billedbehandling.
 • Hvis ens billeder kommer under overvejelse til at vinde en af kategorierne, kan man modtage en e-mail og blive bedt om at indsende billedet både i RAW-format og billedbehandlet TIFF-version i maksimal opløsning.
 • Vinderfotos skal kunne leveres i minimum 3000 pixels på den lange led eller 2500 pixels for kvadratiske billeder for at have høj nok opløsning til at blive udstillet på Zoologisk Museum. Det gælder også, selv om billedet er beskåret.
 • Ved upload til konkurrencen giver man Den Danske Naturfond lov til frit at bruge fotos i Naturfondens medier (hjemmeside, nyhedsbrev, Facebook og Instagram) med kreditering. Medier, der ønsker at omtale konkurrencen, kan låne fotos med kreditering.
 • Ved deltagelse giver du tilladelse til, at Den Danske Naturfond kan kontakte dig efterfølgende med nyt om aktiviteter og kampagner via vores nyhedsbrev, som du til hver en tid kan afmelde dig. Vi ringer dig ikke op.
 • Vi passer godt på dine data og giver dem aldrig videre til tredje part.

Tilmeld nyhedsbrev

Få spændende nyheder og følg med i vores naturprojekter - tilmeld dig nyhedsbrevet gratis her.